3 tips til den nye hundeeje-familie

Den lille ny hundehvalp er en skøn tilføjelse til familien og det er godt at have styr på de mest basale ting fra begyndelsen. Her er en guide til hvordan du bedst nyder din tid med det lille energibundt.

I denne guide kan du læse om:

  • hvalpe og hundemad
  • hundehvalpens søvn
  • en renlig hundehvalp

 

Det at blive hundeejer er en skøn fornemmelse. Du og din hund skal først nu til rigtigt at lære hinanden at kende og der er mange ting at tage højde for når man har en lille nuttet hundehvalp. Det at have en hundehvalp kan til tider føles lidt ligesom at have en baby. Du skal have styr på rutinerne, dvs. hvornår den skal sove og hvornår og hvad den må spise.

 

Søvn

Du vil i den første tid med en hundehvalp blive vækket mange gange hver nat. Hundehvalpen har været vant til at sove sammen med sin moder og sine søskende og det er derfor unaturligt og utrygt at sove alene.

En god måde at få sin nattesøvn er ved at lade din hundehvalp ligge i en kurv ved siden af din seng. Hvis den i løbet af natten bliver utryg, kan du forsigtigt lægge en beroligende hånd ned til den og sove videre.

En anden god måde at få hunden til at blive tryg om natten på, er ved at putte den i det værelse den skal sove i og lægge sig på en madras ved siden af de første par nætter.

I denne artikel kan du mere uddybende læse om din hundehvalps søvn

 

Renlighed

Du kan gøre renlighedstræningen lettere ved at indføre faste rutiner.

Sørg for at lufte din hund det sted du på sigt ønsker, den skal luftes. Skal den luftes på græs, sørg da for at tage den med på græs lige fra begyndelsen af renlighedstræningen.

Læg mærke til din hundehvalps signaler. Ved at holde godt øje, er det muligt at se, hvornår den trænger til at blive luftet. Måske snuser den eller bliver urolig.

Renlighedstræningen bliver lettere hvis du sørger for at rose, når hundehvalpen gør, som du gerne vil.

For en udvidet guide til renlighedstræning, se denne artikel.

 

Mad

Hundehvalpens mad er et vigtigt element i forhold til trivsel. Hundehvalpen skal udvikle sig utroligt meget og det er derfor vigtigt, at den får den rigtige næring.

Den 8 uger gamle hvalp skal have mad 3-4 gange dagligt. Senere vil antallet af måltider falde.

Sørg for at der er ro om hundehvalpen, når den spiser.

Her kan du læse en udvidet guide til hundehvalpens måltider.

Vi anbefaler også http://pressdesk.dk/ som kilde til nyheder fra nettet

Skriv et svar