Gode råd, når du skal rejse med børn

Hvad enten du og din familie skal på skitur, en safarirejse eller ned til sydens sol, kan en rejse være en prøvelse for enhver børnefamilie. Måske græmmer du dig ved tanken om skrig og skrål hele vejen i bilen eller flyet, men med et par gode tips i hånden, kan du hjælpe den gode feriestemning på vej.

Vi har her samlet gode råd, der gør ferien skøn både for børn og voksne.

Husk underholdningen

Uanset om du og familien skal på en kør-selv-ferie til Norges snebeklædte pister, eller flyet tager jer til Afrikas seværdige savanner, kræver det sin mand og kvinde at holde de utålmodige poder underholdt. Sørg derfor for at have rigeligt med underholdning med i tasken. Medbring malebøger, klistermærkebøger og andre kreative bøger, som børnene kan hygge sig med. Pixibøger er gode at hive frem og læse op fra, når malebogen ikke længere er spændende. Hav også iPad’en opladet, og download forskellige spil på den.

Generelt er det en god idé at tage flere forskellige typer underholdning med og ikke mindst at fordele dem ud over transporttiden. Server derfor ikke al underholdningen på en gang, men doser det, så du hele tiden kan trække en ny kanin op ad hatten.

Udnyt lufthavnens faciliteter

Hvis rejsen inkluderer en flyvetur, så udnyt endelig de mange legeområder, som de fleste lufthavne har. Det giver dine børn mulighed for at få brændt en masse energi af, du ikke ønsker, de skal have i flyet. Når de skal sidde stille i et flysæde i adskillige timer, er det alt andet lige lettere, hvis noget af krudtet på forhånd er brændt af.

Pak kufferten fornuftigt

Det kan godt være, at dine børn har masser af smart tøj, som du eller de selv gerne vil have på på ferien. Men er tøjet praktisk? Det er fornuftigt at pakke kufferten med tøj, der er hurtigt og let at skylle op i en håndvask, og som efterfølgende tørrer hurtigt. Skal I til en varm destination, er det en udfordring at vælge det helt mørke tøj, som bedst skjuler pletter og snavs, fordi det samtidig er varmt at have på. Gå derfor efter tøj i mørke nuancer, uden det er helt sort.

 

Husk også at fordele alle familiemedlemmers tøj i de forskellige kufferter. For hvis en kuffert bliver væk eller forsinket, har I alle stadig tøj, og den gode feriestemning holdes intakt.

Regler for håndbagage

Det er ikke kun kufferten, der skal pakkes med omtanke – det skal håndbagagen også. Pak her de vigtigste ting såsom skiftetøj, bleer, klude, sutter og andet.

Desuden er det også en god idé at have små juicebrikker og andet proviant med i håndbagagen. Husk dog, at der her gælder særlige regler. Du må ikke have væsker med i en beholder, der indeholder mere end 100 ml. Samtidig skal alle dine beholdere kunne pakkes i en genlukkelig pose på 1 liter. Det er altid en god idé at tjekke rejseselskabets informationer ud på deres hjemmeside inden afrejse.

Planlæg transporten

Om muligt sikrer det en rolig rejse, hvis du kan planlægge flyafgang omkring dine børns sengetid. Det er ofte dyrere at rejse om aftenen, men pengene kan vise sig at være givet godt ud, hvis turen byder på ro og søvn fremfor skrig og hyl.

Kører I selv, så sørg for indlægge pauser undervejs. Både du og dine børn trænger til at få frisk luft og strakt benene. Ved at dele turen op i mindre dele, bliver det også meget mere overskueligt.

Forberedelsen er altafgørende

Hele nøglen til en vellykket familieferie ligger i nøje forberedelser. Alle i familien skal have deres eget pas. Det ville være ærgerligt at stå i lufthavnen og blive nægtet adgang til flyet, fordi du troede, at spædbørn kunne rejse på dit pas. Sørg også for, at passene ikke har sider, der sidder løst eller er revet itu – passene må nemlig ikke fejle noget.

Undersøg også om du og dine børn skal have en bestemt vaccination for at rejse til en bestemt destination. Det kan du spørge din læge om, eller også kan du finde ud af det ved at researche på nettet.

Skriv et svar