Udklædning

Hvad skal dig og børnene være til karneval? Få ideer til sjove kostumer her

Det er altid sjovt at klæde sig ud sammen med sine børn. Og hvis jeres kostumer endda passer sammen, er det bare endnu sjovere og virker mere gennemtænkt. Der findes mange sammenhængende kostumer at vælge imellem, som børnene også vil synes er super sjove at planlægge sammen med dig.

Zoologisk have og dyrepasser

Alle børn elsker dyr, og alle forældre elsker deres børn i søde dyrekostumer. Forældrene kan være udklædt som dyrepasserne i kakishorts og safarihat, mens børnene kan være udklædt som fx elefanter, aber, giraffer, zebraer eller flodheste. Hvis I vil være ekstra sjove, kan rollerne byttes om og børnene kan være dyrepasserne, mens de voksne er dyrene fra zoologisk have. En idé er også at komme som landmand og malkeko, eller høne, hane og kylling.

En familie af pirater

En karnevalsidé der er nem at udføre, men samtidig er virkelig sjov for alle, er hvis familien kommer som en version af det samme kostume. I kan være en gruppe farlige pirater, fuldt udstyret med falsk papegøje, klap for øjet, hat, flænset tøj og en klo. Hvis alle ikke har præcist det samme kostume på, ligner I nemlig en hel skibsbesætning af farlige pirater, på vej for at røve karnevallet. Denne kostumeidé kan også bruges til mange andre kostumer. Børnene ville elske at hele familien klæder sig ud som forskellige superhelte, og I dermed danner Justice League eller Avengers.

Find Holger, Holgerpigen og troldmanden

Karaktererne fra de populære Holger-bøger, er efterhånden at finde blandt mange børns favoritbøger. Den gode nyhed er at karaktererne er ret nemme at lave til karneval. Til Holger skal der bruges de karakteristiske briller og hat, samt de røde og hvide farver til selve tøjet. Troldmand Hvidskæg er genkendelig på sit lange, hvide skæg, høje hat og stribede stok. Wenda har derimod en nederdel på og stribede leggins og bluse. Klæder I jer ud som familien Holger, skal I nok blive genkendt og få anerkendende blikke for opfindsomhed og kreativitet.

En flok sømænd på orlov

Eftersom temaet for karnevallet i Aalborgs gader og Kildeparken er ”Til lands, til vands og i luften”, er der rig mulighed for at finde på nogle kreative og sjove kostumer som familie. Som familiekostume til karneval kan man sagtens vælge at være en flok sømænd på orlov, en gruppe piloter på mellemlanding i byen eller en gruppe med politi og fanger. Her er det også sjovt hvis det er børnene, der får lov til at være politiet, og jer forældre er deres fanger.

Til den kreative familie

Er man til den kreative side som familie, kan man lave sine helt egne og unikke kostumer til karnevallet. Det tager lang tid, men man har til gengæld mulighed for at lave noget helt unikt til sig selv og sin familie, som ingen andre dukker op i. For eksempel kan forælderen klæde sig ud som en bager med hvidt forklæde, træsko og bagerhat, mens børnene skal være henholdsvis en pose mel og en pose sukker. Mulighederne er endeløse, så det er bare med at få valgt nogle kostumer til familien.

Skriv et svar