Sådan får I en god vuggestue start

Barslen er slut, og en ny hverdag skal til at begynde. Vuggestuestarten er spændende, men kan også være en hård tid for både forældre og barn. Her har vi samlet en række gode råd til hvordan vuggestuestarten bliver så nem som mulig.  

 

Indkøring – hvor lang tid tager det?

Den såkaldte indkøring skal alle børn igennem, når de starter i vuggestuen. Det mest normale er at man starter med at være der sammen med barnet et par timer de første dage. Herefter kan i aftale med pædagogerne, at I er væk en time eller to, og herefter sætte tiden op. Det er en god ide at I relativt hurtigt lader jeres barn prøve at være alene i vuggestuen, da han eller hun ellers begynder at tro I skal være der sammen. En indkøring tager typisk 1 -2 uger.

 

Tag højde for sygdom i indkøringsperioden …

Desværre udsættes børnene for mange nye bakterier, når de starter i institution. Her er der mange børn samlet, og sygdomme spredes hurtigt. Det er derfor helt normalt at dit barn bliver syg i forbindelse med indkøring. Sæt derfor gerne en måned af til indkøring, så der er plads til et par sygedage. Du kan forebygge sygdomme ved at vaske hænder når I møder i vuggestuen, og som det første når I kommer hjem.

 

Reaktion på vuggestuestart

Der vil altid komme en reaktion på vuggestuestarten. Nogen børn reagerer med det samme, og andre reagerer først efter en måned efter vuggestuestart. Her finder barnet ud af, at det er den nye hverdag at være væk fra mor og far, og det kan være hårdt. Sørg for at have en god dialog med pædagogerne på stuen omkring reaktion på opstart. Ofte kommer reaktionen nemlig derhjemme, og ikke i vuggestuen.

 

Hvis vuggestuestart er om vinteren

I de fleste vuggestuer er børnene ude at lege flere gange om ugen, selvom det er koldt. En god flyverdragt, vinterstøvler, hue og vanter er derfor uundværligt. Til indendørs brug er et par gode hjemmesko også nødvendige. Så får barnet ikke våde sokker, eller kolde fødder. Se gode hjemmesko til børn her. Mange forældre er glade for at give deres barn uldundertrøje på, da uld er godt til at regulere temperaturen.

 

Hvis vuggestuestart er om sommeren

Hvis dit barn starter i sommerperioden, så husk at købe en solhat, gode sandaler, sommertøj, og selvfølgelig en god solcreme, som du kan give dit barn på om morgenen. Om sommeren er børnene ofte mere ude på legepladsen, og er generelt mindre syge. Så det er faktisk bedst at starte op i de varme måneder.

 

Sæt navn på tøj og legetøj

Det sparer både tid og besvær, hvis der er navn i alle dit barns ejendele. En smart og nem løsning er at købe navnelapper hos Navnelapper.dk. Et lille klistermærke, der kan sættes på alt fra bamser til tøj. Man kan også købe en tusch specielt egnet til at skrive på tøj.

Når dit barn har vænnet sig til at det nye, vil han eller hun med garanti få meget glæde og ny læring ud af at være afsted i vuggestue.

Vi anbefaler også http://presserummet.dk/ som kilde til nyheder fra nettet

Skriv et svar