Sådan undgår du depression efter fødslen

Sådan undgår du depression efter fødslen

Der er rigtig mange som hvert år får en fødselsdepression. Det er en følelse af ikke at være god nok, det er en svær omstillingsprocess at gå igennem. Omkring 10% af alle kvinder får fødselsdepressioner efter fødslen og tiden efter. Kender du en som lider af fødselsdepression, så kan du her finde gaveideer til mor. Der er et stort udvalg, så mon ikke du også kan finde lige netop det du søger til hende.

Spørg efter hjælp

Det kan være rigtig svært at spørge om hjælp generelt, men at skulle fortælle at man er deprimeret efter man lige har fået en lille juvel, er bestemt ikke nemt.

Men du er nødt til at få hjælp og snakke med nogen om de tanker du har. Det lyder simpelt at spørge efter hjælp men nogle gange er de simple ting bare det der skal til for at få det til at løse sig.

Gå til psykolog

Det er selvfølgelig vigtigt at du inddrager din mand og din familie i dine tanker og det kan helt sikkert hjælpe, men vil du have bedre og professionel hjælp, så bør du opsøge en psykolog. Psykologen kan håndtere din samtaler, det er ikke altid at familie og venner kan forstå og håndtere svære samtaler.

Psykologen kan også stille de rigtige spørgsmål og få dig til at tænke, hvilket er super vigtigt. Så se det ikke som noget negativt at du har behov for at gå til en psykolog og få løst dine problemer.

Gå lange ture med barnet

Når man er depressiv og helt nede i kælderen, så har man som ofte bare lyst til at gemme sig væk bag et tæppe og sove dagen lang. Det er dog ikke ligefrem det der hjælper på situationen, som ofte bliver tankerne bare mørkere og mørkere.

Det hjælper derimod rigtig meget at komme ud og gå lange ture og få rørt sig. Det er ikke kun godt for dig men bestemt også for barnet at få frisk luft og mærke solens stråler. Så gå nogle lange ture med den lille langs vandet, i skoven, i byen og i parken.

Find tid til dig selv

Selvom du lige er blevet mor og der er meget at se til, så er det vigtigt at du ikke tilsidesætter dig selv helt. Der skal også være til at være dig og til at tænke, fordybe sig og til at lade energien op. Så af og til må andre komme ind og hjælpe til med barnet, så du har noget tid for dig selv.

Vi anbefaler også http://virksomhedsnyt.dk/ som kilde til nyheder fra nettet

Skriv et svar