4 tips til en lettere dagligdag med små børn

Når børnene er små, kan det være svært at forestille sig, at de engang skal blive voksne mennesker og måske endda en dag overtage familievirksomheden eller blot få sig et ganske ordinært arbejde. For mange familier med små børn går den ene dag efter den anden, hvor mor og far forsøger at holde sig oprejst og først efter aftensmaden og putningen kan sætte sig ned og slappe en smule af. Det ender ofte med to snorkende forældre på sofaen – og så er den dag gået.

Men måske findes der en bedre måde at leve børnefamilielivet på? Med få og enkle midler kan I få mere energi og på samme tid bruge kvalitetstid med jeres børn. Læs med her, hvor vi giver et par gode råd til den lille familie, som gerne vil være lidt friskere.

Gør madlavningen til en leg

Det er velkendt, at tiden – når de små børn er kommet hjem fra børnehave og vuggestue – ikke altid er det mest hyggelige tidspunkt på dagen. Børnene er trætte og sultne, og selv små uoverensstemmelser kan udvikle sig til store konflikter. Her er det vigtigt, at du forsøger at inddrage dine børn i de gøremål, som naturligt opstår, når dagligdagen skal hænge sammen.

Det er her helt naturligt at inddrage børnene i madlavningen. Selv de helt små kan sagtens hjælpe til. Et barn på halvandet kan nemlig godt hjælpe med at bære små ting ind til spisebordet, mens de lidt større børn mere aktivt kan hjælpe med selve madlavningen.

Husk i den forbindelse at sørge for en god køkkenhygiejne. Det er nemlig ærgerligt, hvis de gode intentioner om at hjælpes ad skal føre til dårlig mave. Den gode hygiejne kan også hjælpe børnene til at lære noget om, hvordan de skal omgås fødevarer – ligesom det er en god lejlighed til at tale om vigtigheden af at huske at vaske hænder.

Husk de faste sengetider

Med fare for at lyde som en forsvarstale for 50’ernes pædagogiske slogan – ro, renlighed og regelmæssighed, er der alligevel en smule sandt i de gamle ord. For det er vigtigt, at dine børn kommer i seng i ordentlig tid om aftenen. Du skal nemlig huske på, at det også er hårdt at være i institution en hel dag. Her skal de små børn konstant forholde sig til en masse voksne mennesker og andre børn.

Helt afhængigt af børnenes alder og deres individuelle behov har de brug for mange timer på langs. Og du kan lette overgangen til sengen, hvis du vænner dine børn til, at det foregår på samme måde hver aften. Måske læser I en bog, eller også får de lov til at se børnetime på Ramasjang. Hvad enten du benytter den ene eller anden metode, kan faste ritualer vise sig at være en særdeles god måde at indøve et ordentligt sovemønster på.

Væk med telefon og iPad

Du ved det sikkert godt. Du skal lige tjekke din mail og se, hvad Facebook byder på. Men du kan gøre dine børn en stor tjeneste, hvis du lader din telefon ligge og kun bruger den, hvis det er absolut nødvendigt. Specielt de større børn kan føle sig fravalgt, hvis de konstant får en fornemmelse af, at du hellere vil bruge tid på at kigge ind i din smartphone frem for at bruge tid med dem.

Du kan finde iPaden i mange danske hjem. Og den er bestemt også underholdende. Mange børn lærer hurtigt at betjene den, og der findes mange apps til den, som børn både kan lære noget af og samtidig more sig med. Men du skal passe på, at den ikke får barnepige-status. I øvrigt er iPadens blå lys skadelig i forhold til at kunne falde i søvn. Derfor skal dine børn helst ikke underholdes af den, lige inden de skal puttes.

Find en barnepige

For at familielivet skal blomstre, er det også vigtigt, at de voksne har noget tid alene. Det kan være meget svært at finde en lejlighed til det, og derfor er det en god idé at finde en barnepige eller to, som kan tage over, når de travle bedsteforældre heller ikke har tid til at passe sine børnebørn.

Med en barnepige kan du og din partner få tid til at gå ud at spise eller tage en tur i biografen, så I sammen får noget kærestetid, der byder på andre snakke end sengetider og bleskifte. Det kan være meget befriende, og det viser sig også altid, at det giver forholdet noget ekstra saft og kraft, som I kan bruge, når hverdagen bliver ekstra hård.

Vi anbefaler også http://businessdesk.dk/ som kilde til nyheder fra nettet

Skriv et svar