Gode råd når man skal have en tremmeseng

Sov-bedre.dk har lavet en tremmesengetest som vi tænker, at du som forbruger eller kunde kan bruge til at finde lige præcis den seng, som passer bedst til dig og dit behov. Før du går i gang med at kigge på senge, skal du lige have et par ord med omkring senge og vigtigheden af, at vælge den perfekte løsning. Der er nemlig ikke mange som har forstået, hvor vigtigt det er, at sove helt perfekt. Søvnen er noget af det vi burde have meget mere fokus på, hvis vi spørger eksperterne, og det gør vi indimellem. Forskning har nemlig dokumenteret, at vores kroppe har brug for ordentlig hvile, og den får vi igennem søvnen. Jo bedre vores seng er, og jo bedre vi ligger, jo bedre vilkår får kroppen til at restituere sig i løbet af natten.

Vi har altså brug for den bedste sengeløsning, hvis vi skal have den bedste hvile, så kroppen kan samle ny energi til sig, så vi bedre er rustet til nye udfordringer den næste dag. Energi er et vigtigt begreb, i den forstand, at den hvile vi ikke får om natten, til at samle ny energi, det kompenserer vi for den næste dag. Det kan måske være i form af for meget kaffe, energiholdige drikkevarer, eller noget helt tredje. Alt sammen noget vi ikke behøver, hvis vi får den rigtige hvile. Når du vælger en ny tremmeseng, så skal du først og fremmest tænke på kvaliteten og holdbarheden. Dernæst skal du sikre dig, at den kan rumme den madras du påtænker at købe til sengen. En af de sidste ting du måske synes er det vigtigste, nemlig design og farve, skal selvfølgelig også tilgodeses, men ikke som det første. Vælg hellere kvalitet frem for farve.

Vi anbefaler faktisk alle de modeller vi har i vores tremmesengetest. De har alle deres egne fordele, som du nu får mulighed for at sammenligne. Kvalitet og pris hænger ofte sammen, og jo bedre kvalitet du vælger, jo længere tid vil din seng holde. En seng belastes hver nat en hel del, så den skal kunne tåle en del vægt og bevægelse, og belastningen som sengen skal klare, kan ikke alene fordeles ud på madrassen du ligger på i sengen. Derfor skal rammen være meget stærk, og helst være i massivt træ eller jern/stål. Bunden, som madrassen ligger på, skal være fremstillet på en måde så vægten fordels ud på hele rammen. Mange billige sengemodeller har en alt for spinkel ramme og bund, og det gør den uegnet som seng på mange måder. For eksempel vil det være ligegyldigt hvilken madras du køber til sengen, den vil synke sammen, når rammen ikke er stabil nok.

Du vil altså ikke kunne udnytte en dyr madras’ mange fordele med en billig og spinkel ramme. Det vil faktisk være spild af penge. Tjek vores tremmesengetest og find den bedste løsning for dig. Det kan godt betale sig for dig, at få meget mere viden om udvalget, før du træffer din endelige beslutning om valget af ny seng.

 

Skriv et svar