gåvogn

Køb en gåvogn eller en gåbil til dit barn

Nogle af de gode gamle klassikere indenfor børnelegetøj og udstyr, er de smarte gåvogne og gåbiler. Mange husker disse helt tilbage fra da man selv var barn, eller hvis man har mindre søskende, der havde disse. Størstedelen af alle forældre ønsker det bedste for deres børn, derfor forkæles de små pus med alverdens legetøj, dukker, bamser og dinosaurer. Dog findes der ikke noget bedre motorisk legetøj for dit barn end en smart gåvogn eller gåbil. Man lærer hele livet, dog er det vigtigt, at børn hurtigst muligt får deres motorik på plads således, at de selv kan komme rundt i hjemmet.

Man anbefaler at købe en gåvogn inden barnets 1 års fødselsdag, da man i dag kan få mange smarte gåvogne, der beskytter barnet hele vejen rundt og samtidig har et lille sæde som barnet kan sidde i mens det skubber sig frem med fødderne. Fordelen ved en gåvogn fremfor en gåbil i barnets første år er naturligvis at barn ikke kan falde med en vogn, hvilket det kan med en bil. Man kan få både vogne og biler i mange forskellige designs, i det følgende afsnit forklares lidt om hvilke modeller du bør købe på hvilke tidspunkter.

Sådan vælger du den bedste motoriske løsning til dit barn

Til små børn, der selv kan holde hovedet oppe og er begyndt at møve sig rundt når de ligger ned, kan man med fordel købe en gåvogn som nævnt tidligere i denne artikel. Der findes smarte gåvogne som man kan sætte barnet op i, hvor de beskyttes hele vejen rundt af en sjov og ofte larmende ring med påmonteret legetøj. Når først barnet har fået nogenlunde styr på balancen, eller som minimum kan rejse sig op uden hjælp og har fundet fidusen i at bevæge sig ved at sætte den ene fod foran den anden, kan man købe en gåvogn uden beskyttelse. Disse findes i mange smarte versioner og prislejer.

Det anbefales at vente til barnets 2-års fødselsdag før man køber en gåbil, da der ved denne ofte er risiko for fald. Man bør altid have sit barn under opsyn i dets første møder med gåbilen, da man skal være opmuntrende og trøstende, hvis det er svært eller hvis barnet går på numsen. Der findes mange smarte gåbiler, dog kender de fleste til den blå scooter, traktoren eller politimotorcyklen – alle fremstillet i plast og uden motor.

Smarte gåvogne og gåbiler med kendte figurer fra tegnefilmene

Dengang mor var barn, kunne man kun få en model af gåvognene og en model af gåbilerne. I dag findes der næsten ligeså mange varianter, som der findes tegnefilm. Især Disney prinsesserne er et hit hos mange forældre, der har små piger der skal have afpudset motorikken og øve deres bevægelsesmotorik. Til de små drenge kan man både få superhelte og de drengene superstjerner fra børnenes yndlingstegnefilm. Ved at købe noget genkendeligt legetøj, som f.eks. prinsesser eller superhelte, vil barnets oftest opmuntres til at give sig i kast med den motoriske problemstilling de stilles overfor.

Skriv et svar