Lad dit barn tage cyklen

Der begynder at være en udpræget tendens blandt forældre om, at børn ikke skal cykle til og fra skole. Nok mest grundet bekymring omkring trafik og bekymring over, at barnet kan blive kørt ned af andre forældre, som aflevere deres barn i skole. Men vi kan tage en fælles beslutning herom, mest for vores børns skyld. Lad barnet cykle i skole, vis dit barn en sikker skolevej, så biler og store vejkryds undgås.

Det er både sundt for dig, for du slipper for bekymringen, men også for dit barn. Den ekstra motion fra morgenstunden gør, at dit barn er klar til at tage imod læring. Og efter skole gør den ekstra motion, at barnet har fået luft og er klar til afslapning eller fodboldtræning. Den ekstra cykeltur giver mere oplagte børn.

Hvis vi tager en fælles beslutning, som forældre om, at vores danske skolebørn, de cykler til og fra skole, så får vi helt sikkert også nogle gladere børn og unge hjem efter skole.

Den ekstra motion er kun gavnligt

Flere foreninger har undersøgt børn og unges motionsvaner, og i de senere år er kurven desværre nedadgående, hvad angår mængden af daglig motion. Flere dropper foreningsidrætten, og de unge sidder i højere grad mere derhjemme, end de er ude og bruge kroppen fysisk.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn dyrker motion i 30 minutter om dagen, og unge og voksne i 60 minutter om dagen. Det er dog en trist udvikling vi ser, hvor flere og flere børn og unge ikke kan leve op til styrelsens krav. Fantasien til leg og bevægelse forsvinder, og teknologiens magt og den stillesiddende leg bliver mere og mere udbredt. Som forældre har vi et ansvar for, at vores børn kommer ud af ungdommen med nogle gode værdier. Det gælder også deres sundhed. Derfor kan en enkelt vej til hurtig omdrejning i dit barns sundhed være, at lade barnet cykle til og fra skole. Måske endda sammen med andre klassekammerater.

De gode råd                                                                                            

Hvis dit barn skal cykle til og fra skole, og måske cykle med andre klassekammerater, giver det både sundhed og fællesskab til dit barn. Der er derfor flere positive udviklingsmuligheder for dit barn ved, at du sætter cykelhjelmen på hoved af dem, end at du spænder sikkerhedsselen i bilen for dem.

På nettet kan du finde meget forskelligt slags udstyr, både til børn og unge. Sikkerheden skal selvfølgelig være i orden, og derfor skal en ordentlig cykelhjelm investeres i. Trænger dit barns cykel til en kærlig hånd, er der også råd for dette. Ekstra cykelslanger og dæk kan købes hjem, så cyklen bliver så god som ny. Et par seje cykelbriller eller cykelhandsker kunne også være en idé for at skabe noget ekstra gejst omkring den daglige cykling.

Derfor: giv dit barn eller det unge menneske i huset en god start på dagen, og lad dem cykle i skole. De får mere energi fra morgenstunden, og er derfor mere oplagte til, at modtage læring i skolen. De får et friskt pust af energi på hjemturen, så de er klar til eftermiddagens udfordringer. Det er den enkelte og lette måde, hvorpå dit barn eller teenagere kan leve op til Sundhedsstyrelsen grav om 30 minutter eller 60 minutters motion om dagen.

Skriv et svar