Børnevenlige ferieaktiviteter – ski og snowboard er på listen

Hvis du mangler et par gode ideer til, hvad du kan lave med ungerne, når det er ferietid, og de begynder at gå og kede sig derhjemme på værelset, så får du her fem gode forslag, som du frit kan benytte dig af. Ski og snowboard er lidt mere omfattende, men stadig værd at have med på listen synes jeg.

Ski / snowboard ferie

Når det er vinter i Danmark er der tit ikke så meget at tage sig til. I hvertfald ikke når det kommer til udendørs aktiviteter. Har man sit eget snowboard, eller sine egne ski, kan det selvfølgelig være en mulighed at tage børnene med på den nærmeste bakke og få en hyggelig dag. Dog er vi sjældent så “heldige” med vintervejret at der er sne, hvertfald ikke nok sne til at et snowboard kan bruges ordentligt. Med ski er det lidt en anden sag, det kræver ikke heelt så meget sne, men på grund af den måde man står på snowboard på, kræver det at kunne stå ordentligt på snowboard bare lige nogle cm mere sne end ellers.

Derfor vil anbefalingen herfra klart også være at rejse en uge sydpå, til de (næsten) altid snefyldte alper, eller tage turen nordpå, til et skisportsted i Sverige eller Norge, her er der som regel nok sne til en ordentlig skiferie – hvor der også er sne nok til snowboardet. Det kan dog hurtigt blive en bekostelig affære, da ski og snowboard udstyr hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, ligesom liftkort osv. også hurtigt løber på. Det er dog rigtig fedt at tage børnene med fra de er meget små, for så blive de virkelige habile snowboardere, eller skiere, når de vokser op. Du kan læse mere om gode råd til ski go snowboard-ferie på adventure-mag.dk.

Cykeltur

Ejer i hver en cykel, så er det jo oplagt at tage på en familietur på de tohjulede. Det kan være rundt i lokalområdet, eller i kan pakke cyklerne i bilen, hvis i har mulighed for det, og køre til et mere spændende område, så der er noget nyt og spændende at kigge på. Eksempelvis på en af de mange smukke danske øer.

Telttur

Cykelturen kan eksempelvis også kombineres med en telttur, hvor telt, soveposer og liggeunderlag bliver spændt bag på cyklen, og så er det ellers bare derudaf for at finde et godt sted, hvor i kan slå lejr for natten.

Forlystelsesparker

En af klassikerne, som også er en af de nemmere, dog ikke billigere, valg, er at tage i et af landets mange forlystelsesparker. Det kan være Fårup Sommerland, Tivoli, Bakken, BonBon-Land eller hvad der nu ellers lige ligger tæt på og er mest praktisk.

Strandtur

Er det sommerferien, i er nået til, så kan det måske også være en ide at pakke bilen og drøne til stranden en hel dag. Tag gerne bat, bolde, luftmadrasser og madkurven med, og slå jer så ned på håndklæderne en hel dag, hvor i ikke skal tænke på andet end at hygge jer.

Udflugt i haven

Skal det være en nem løsning, der ikke kræver den store planlægning, så kan i også lave en udflugt i haven, hvis i har sådan en. Leg en masse lege eller spil en masse spil, spis på græsset, og få et par hyggelige timer i jeres egen baghave.

Skriv et svar