På studietur i Europa

højdepunkterne i enhver uddannelse, uanset om det er i folkeskolen, på gymnasiet eller på universitet (her er det dog ikke altid aktuelt) er studieturen, som næsten alle studerende får lov at opleve.

Turen står blandt de bedste minder, når man er færdig med uddannelsen, og har sagt farvel til klassen. Studieturen skaber et særlig bånd blandt ens klasse, og samtidig får man en masse utrolig gode oplever på rejsen. Studieturen er en stor læreproces, og den bør man bestemt ikke snyde sig selv for.

Gør jer realistiske tanker omkring studieturen

Der er utrolig mange spændende steder i Europa, som man kan vælge som destination, og få en interessant studietur i. Der spiller en masse faktorer ind, såsom økonomi, strukturering, de logistiske ting og planlægning af de forskellige forløb, som der skal indgå i turen. Men det er en del af den spændende planlægning, som man som skole og lære skal tage stilling til.

Nedenfor vil nogle af de mest hyppigt valgte studietursdestinationer i Europa blive beskrevet, og hertil kan det forhåbentlig give inspiration til når I skal planlægge en studietur. Næsten alle studieture går til Europa, fordi økonomien og tiden ikke er til rejser, som rækker længere væk en de europæiske grænser. Men selvom USA ikke er aktuelt, så er der stadig utrolig mange spændende byer og lande, som I kan vælge som destination for jeres studietur.

Oplev en ny kultur

Studieturen er ikke en ferie men en oplevelsesrejse, hvor man skal ud og se og opleve en masse kulturelt der, hvor man har valgt sin destination. Og blandt de mest populære destination er London, Prag, Berlin og Rom.

London er en utrolig charmerende by, og den indeholder alt det, som der kræves for en studietur. Den har en masse historie, spændende seværdigheder og samtidig er den utrolig nem at rejse til, samt at bevæge sig rundt i. Det er muligt at flyve billigt fra Danmark til London, og samtidig er Subway’en nem at benytte sig af, og den stopper ved alle de kendte seværdigheder. Ligeledes er der mange billige hoteller, som er oplagte til så stor en gruppe mennesker, som rejser på studietur. Alt dette gør, at London er et oplagt og yderst spændende valg. Når man er på studietur og ser alle de flotte/spændende/interessenter ting og bygninger knipser de fleste en masse billeder. Og hvis man ikke er typen der har et rigtigt kamera med, men “blot” bruger sin smartphone, kan det godt sluge en masse strøm. Derfor er det en god idé at have en power bank med i tasken, så man ikke løber tør for strøm. Både så man ikke mister chancer for at tage billeder, men også så man ikke står senere på dagen og ikke aner hvordan man finder hjem til hotellet – og ikke har strøm på telefonen og dermed ikke lige kan ringe til sin klassekammerat og høre hvad det nu var hotellet hed. Du kan se et godt udvalg af power banks hos batterystore.dk her.

Den tjekkiske hovedstad Prag er ligeledes utrolig spændende, og som det gør sig gældende for London, så er transporten til byen billig og enkel, hvorfor byen også ofte anvendes. Vigtigst af alt er det dog, at byen rummer utrolig mange spændende historier, monumenter, museer og andre kulturelle seværdigheder. Prag er også en billig by at bo i, hvilket er fordelagtigt for turen og det økonomiske aspekt.

Berlin og Rom er ligeledes to utrolig spændende byer, og fordi man i både folkeskolen og på gymnasiet lærer en masse omkring netop disse to byer og deres historiske betydning og indflydelse på den, som vi kender i dag, så er disse to byer også populære destinationer til en studietur.

Andre forslag til destinationer kunne være Barcelona, Island, Firenze og København. Der er mange muligheder, så vælg den I synes bedst om, og planlæg turen nøje. Så er I garanteret en succesfuld rejse.

Skriv et svar