barnedaab

Guide til at finde den rette barnedåbsgave

En barnedåb er en stor begivenhed for både forældrene samt for barnet, som får sit navn og bliver velsignet af gud.

Barnedåbsgaver skiller sig ud på flere måder sammenholdt med fødselsdagsgaver og julegaver. Gaverne til en barnedåb er personlige, og de gives ofte med en symbolik. Det kan være i form af stjernetegn eller unikke gaver med indgravering af barnets navn og dåbsdato.

Der findes mange forskellige kategorier for barnedåbsgaver, som kan egne sig til både pige og dreng.

Vælg kategori i forhold til din relation til barnet og forældrene

Først og fremmest gælder det om at udpege den kategori, du ønsker at vælge gave indenfor. Det kan være både praktiske genstande, pynteting eller gaver med personlig reference.

Du kan vælge gave i forhold til følgende kategorier:

  • Praktiske genstande
  • Pyntegenstande
  • Effekter med indgravering
  • Genstande til leg og læring
  • Hjemmelavede gaver
  • Beklædning

Din relation til forældrene og barnet er med til at afgøre, hvad den rette gave vil være. Hvis du står i en nær og tæt relation til forældrene og barnet, vil det være oplagt at vælge en personlig gave til barnet. Dette kan være i form af genstande med indgravering. Her kan der vælges både spisesæt med navn, sengetøj med navn eller et specialproduceret vægophæng til børneværelset, som fortæller om barnets fødselsdato og fulde navn.

Hvis du står i en mere fjern relation, har du mange muligheder for at finde gaver, som kan anvendes til daglig. Dette kan være i form af praktiske genstande, som forældrene kan få gavn af såsom en bæresele, en sengerand eller en særlig uro til babysengen.

Hvis du ønsker at forære barnet et stykke legetøj, kan du med fordel gå efter de produkter på markedet, som er udviklet med henblik på læring. Der findes masser af funktionelt legetøj, som er skabt til enten at styrke barnets motoriske evner, udvikle dets sanseapparat eller stimulere dets forestillingsevne.

Læg budget og find barnedåbsgaven til pigen eller drengen

Når du har fundet din ønskede gavekategori, er det en hjælp for dig at blive afklaret med budget. Dette kan gøre det nemmere for dig at udpege den pyntegenstand eller det stykke legetøj, som kommer til at glæde både barn og forældre.

Uanset hvilken gavekategori du har valg, findes der barnedåbsgaver, som egner sig til både piger og drenge. Her skal du vælge den model eller det udstyr, som i stil matcher både barnet og forældrene. Når det kommer til indretningsgenstande eller tekstiler såsom sengetøj og beklædning, er det vigtigt, at du forholder dig til forældrenes stil. Dermed sikrer du dig, at din gave falder i god jord hos familien.

I flere sammenhænge kan det være en fordel at gå flere gæster sammen om en gave. Dette gør det muligt at give barnet og forældrene en større gave. Hvis I er flere, som ønsker at give en stor genstand såsom udstyr eller større indretningsobjekter, kan I med fordel slå jer sammen om barnedåbsgaven.

Der findes masser af brugbare og betydningsfulde gaver, som kan matche ethvert budget.

Skriv et svar