Tjek sikkerheden før du køber segboard

Segboards er den populære modedille blandt børn og folk med brug for et seriøst transportmiddel i storbyen. Desværre har segboardenes popularitet medført, at der er dukket segboards af alt for ringe kvalitet op på markedet, der både er brudt i brand og eksploderet. Læs med og find ud af, hvordan du undgår at købe et farligt segboard.

Segboards er de små smarte køretøjer med et hjul i hver side, der minder meget om en segway – bare uden styr. Det er et ”tværstillet skateboard” som køreren balancerer oven på og styrer ved at lægge vægten frem eller tilbage, samt vippe fødderne for at dreje til en af siderne.

De er især populære blandt børn, men ses også tit kørt af voksne i storbyerne, selv om det rent faktisk ikke er tilladt at køre med dem på offentlig vej.

Billige boards har givet segboards et kedeligt rygte

Desværre er der dukket rigtig mange oftest meget billige segboards op på markedet. Det kedelige ved det er, at der er skåret ned på vigtige sikkerhedsfunktioner i boardet for at få prisen ned under konkurrenternes.

Det gælder f.eks. den sikring, der skal forhindre overophedning af batterierne, når boardet oplades eller bruges til kørsel. For når segboardet oplades eller hvis batterierne belastes ekstra meget, f.eks. fordi du kører op ad en stejl bakke, bliver batterierne varme. Bliver batterierne først varme, kan de bryde i brand og dermed antænde den plastik og det aluminium, som boardet er bygget af. Det samme gælder opladeren, der bruges til at oplade batteriet med.

På de dyrere segboards sidder der en lille termosikring ved batteriet eller i opladeren, der slår disse fra, hvis de blive for varme. Denne sikring er sparet væk på de billige boards og derfor har man oplevet endog særdeles voldsomme eksplosioner og brande, når boardet er blevet overophedet eller været under opladning.

Det har raseret flere boliger og givet uheldige kørere brandskader på benene, samt beskadiget forbipasserende og omkringstående bygninger og ting både herhjemme og i udlandet.

Det skal du tjekke, før du køber et segboard

Før du køber et Segboard anbefales det, at du først tager et kritisk kig på prisen. Virker det her board for billigt i forhold til konkurrerende mærker?

Har du mulighed for det, så prøv at tage boardet op og føl hvordan det mærkes. Virker materialerne lette og tynde eller synes konstruktionen ikke at være særlig solid, kan det være tegn på et board af ringe kvalitet.

Tjek også at boardet er CE-mærket. Det er dog ingen garanti, for der findes rigtig mange producenter, der har mere fokus på profit end sikkerhed. De kopierer gerne både sikkerhedsstempler, kvalitetsmærker og alt muligt andet, der er med til at øge troværdigheden ved produktet.

Undersøg også hvilken producent, der har leveret batteriet. Batterier fra kendte producenter som f.eks. Samsung og LG borger for kvalitet, men er producenten ukendt eller slet ikke opgivet, er der grund til at være på vagt.

Holder du dig disse ting for øje, når du vælger segboard, øger du chancen for, at du ikke får købt et af de farlige boards. Se mere hos funboards.dk.

Skriv et svar