Aktiv lege kan få dit barn til at falde hurtigere i søvn

Har du svært ved at få dit barn til at sove om aftenen, så kan det være en god ide at overveje at lege nogle lidt mere aktive lege med dem i stedet for.

For hvis de kan få fyret noget krudt af i løbet af dagen, så er de ofte tømt for kræfter, når det er ved at blive sengetid, og så kan det være en del nemmere at få lokket dem i seng.

Gå ture eller leg i haven

Nogle af de ting, som du eksempelvis kan gøre for at få dit barn til at brænde noget energi af i løbet af dagen, er eksempelvis at gå nogle gode lange ture. Det udelukker bestemt ikke nogle lege undervejs, men ved at få et par kilometer i benene, bliver det ikke nogle problemer at få krudtuglen i seng.

Har i en have, så er det jo også oplagt at smutte ud i den en eller flere gange i løbet af dagen. Her kan i spille bold, gynge, lege gemmeleg eller nogle andre sjove aktiviteter, som dit barn vil synes er sjove. Det kan tage noget af din tid i løbet af din dag, men det er tid, der er godt givet ud.

Sport kan også være en mulighed

Har dit barn nået børnehavealderen, så kan det også være en ide at overveje en sportsgren. Det kan være fodbold, gymnastik, dans eller noget andet aktivt, som du kan tage dit barn med til et par gange om ugen.

På den måde kan du måske planlægge det sådan, så det er noget, der kan klares efter arbejde, så det ikke ødelægger dit skema i løbet af dagen. På den måde får barnet også nogle gode relationer til andre børn, og det kan måske bane vej for en længerevarende interesse for sporten.

Skriv et svar