inspiration til børneværelset

Inspiration til indretning af børneværelset

Et børneværelse skal kunne danne ramme om mange forskellige situationer. Der skal være plads til leg, søvn, fordybelse, kreativitet og besøg fra vennerne. Det er her, at dit barn leger og udvikler sig. Det er derfor vigtigt, at du som forældre får skabt et hyggeligt rum, som dit barn føler sig trygt i. Har du brug for inspiration til indretning af børneværelset, så kan du med god grund læse med her. Her får du nemlig inspiration og gode råd til indretning af børneværelset.

Pynt væggene med farver og plakater

Når det kommer til indretning af pige – eller drenge børneværelset, kan det være fristende at male væggene enten pink eller lyseblå. Det er dog vigtigt at huske på, at rummet skal kunne vokse med dit barn. Børneværelset skal være let at lave om på, i takt med at dit barn udvikler sig og får nye interesser. Hvis du vil male med en bestemt farve på børneværelset så hold dig derfor til at male en enkelt væg. Der findes mange andre måder at pynte væggen på end bare ved at male den. Du kan for eksempel vælge at pynte væggen med billeder eller plakater. Der findes mange forskellige typer af plakater til børn. Nogle af dem kan man lære af, andre er til for fornøjelse skyld. Når du køber plakater, så skal du gøre det online. Det gør det nemmere for dig at finde det du søger efter, samt der er et stort udvalg af billige børneplakater på nettet.

Opbevaring i børnehøjde

I børneværelset skal der være plads til, at dit barn kan udforske og lege på egen hånd. Det er derfor også vigtigt, at dit barn selv kan få fat i sine ting. Opbevaring af legetøj og kreativt udstyr bør placeres i højde med dit barn. Dette kan gøres på mange forskellige måder, og det er næsten kun fantasien, som sætter grænser. Er pladsen trang, og ønsker du at skabe mere plads på gulvet til leg, så kan det anbefales at investere i møbler med indbygget opbevaringsplads. Det kan for eksempel være en seng eller bænk med skuffer. Derudover kan du også skabe bedre plads ved sætte opbevaringskasser på hjul. På den måde kan dit barn selv rykke rundt på kasserne, og derved skabe plads til at lege hvor det skulle have lyst. Samtidig er det smart, fordi kasserne nemt kan gemmes væk under andre møbler. Den letteste løsning er dog at opsætte små reoler eller lavthængende hylder. Når hylderne hænger lavt, så bliver der også mere plads til at skabe ekstra hygge med lyskæder og plakater.

Hyggelig belysning

Lige meget hvor gammel man er, barn som voksen, er det vigtigt at få masser af lys. Jo mere naturligt lys du kan skabe børneværelset, desto bedre. Ikke desto mindre skal der selvfølgelig også være nogle lamper på børneværelset. Prøv at se om du kan få lamperne til at indgå som en del af indretningen, ved at vælge nogle med sjove farver og former. Hvis du har mindre børn så undgå at have løse lamper, da det kan være med til at skabe uheldige situationer. Vælg i stedet lamper som fastmonteres i loftet eller på væggen.

Skriv et svar