terningespil for familien

De bedste terningspil til familien

Nu til dags kan vores børn hurtigt blive opslugt af tablets, telefoner, fjernsyn eller anden elektronik, der forstyrrer familiesamværet. Derfor er der ikke noget så hyggeligt som at lukke af for omverdenen for en stund og samles om et terningspil, hvor man kan nyde hinandens selskab.

Terningspil et netop så fantastiske, da de er let tilgængelige – og så har de fleste af os stort set altid plads til at pakke et par terninger med, hvis man skal på weekendtur i sommerhuset eller måske på besøg hos bedsteforældrene.

Der behøver dog ikke altid være en anledning til at kaste lidt med terninger i familiens selskab. Der findes nemlig masser af rigtig underholdende terningspil – var det noget med et spil Meyer? Eller måske klassikeren Yatzy? Politi og Røvere er også et af de bedste terningspil, der kan få hele familien til at glemme tiden fuldstændig.

Det kan være lidt svært at huske reglerne til alle spillene. Særligt hvis man ikke er så heldig, at man har tid til at spille dem jævnligt. Har du brug for at få genopfrisket reglerne, er du kommet til det rette sted.

Sådan spiller du som en af de bedste

Langt de fleste af os har prøvet at spille Meyer før. Tidligere var det mest kendt som et drukspil, men spillet har udviklet sig en del sidenhen, og du kan altså sagtens udfordre hele familien til dette gode gamle terningspil.

Når man spiller Meyer, skal hver spiller på skift kaste to terninger – dog uden at lade de andre spillere se, hvad man har slået. Man skal nemlig være god til at bluffe i Meyer. Man fortæller de andre spillere, hvad man har slået, og så skal de gætte, om man nu har fortalt det rigtige tal. Så går det ud på at de efterfølgende spillere skal slå et højere tal – og gør de ikke det, kan de vælge at lyve omkring det. Alle spillere har en terning ved siden af sig. Opdager de andre, at man lyver, skal man vende terningen, så den viser ét øje mere end førhen. Kommer man helt op på seks, er man ude af spillet.

Meyer er altså et hyggeligt spil, som hele familien kan hygge sig med. Skal du have genopfrisket reglerne for Yatzy eller Politi og Røvere – eller måske har du et helt fjerde spil i tankerne til familiens spilaften? Find reglerne her.

Skriv et svar